Mere end en håndboldklub

5. okt 2021

Sport lærer os at tage ansvar, at være en del af et fællesskab og at spille hinanden bedre.

Skanderborg Aarhus Håndbold er mere end de 7 spillere på banen. Vi er en klub, der tager ansvar,  hvor vi kan og hjælper med at give andre en platform til deres budskab.

Brystkræft er den mest udbredte kræftform blandt kvinder, og hvert år rammes knap 5.000  kvinder af sygdommen. Gennem forskning, forebyggelse og patientstøtte arbejder Støt Brysterne kampagnen på at bekæmpe brystkræft, og den kamp vil vi gerne støtte op om.

I oktober måned stiller de 18 herrespillere fra Skanderborg Aarhus Håndbold op til kamp i pink  trøjer for at skabe opmærksomhed om Kræftens Bekæmpelses kampagne, Støt Brysterne. Det vil  ske i Santander Cup-kampen mod Bjerringbro-Silkeborg den 5. oktober, samt i HTH Herreliga kampene den 10. og 16. oktober.

Når den sidste kamp er spillet, vil de signerede, match-worn trøjer blive auktioneret på Odendo.dk og blandt klubbens sponsorer. Auktionen varer frem til den 1. november, hvor trøjerne sælges til  højstbydende. Alle indtægter går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses kampagne, Støt Brysterne.

Direktør Mads Lind udtaler:

Som klub har vi et ansvar for at uddanne vores unge talenter til at blive den bedste version af sig selv, på håndboldbanen og som mennesker. En del af den træning er at bidrage til fællesskabet, at tage ansvar og at anskue verden ud fra et menneskeligt perspektiv. Storhed kommer, når vi løfter  sammen.

Derfor har vi og spillerne valgt at bidrage til at skabe fokus på bekæmpelsen af en brystkræft. Det er  en sygdom, vi ikke selv fysisk kan blive ramt af, men det gør ikke sagen mindre vigtig. Vi har alle en  mor, en søster, en datter eller en veninde. Kampen med brystkræft er en fælles sag, som kræver en  fælles indsats.”

Foto: Christoffer Håkansson