Hjemmebanen er altid en stærk ottende mand

22. apr 2022

I midtugen blev det til et snævert nederlag i Silkeborg for Skanderborg Aarhus Håndbold, men søndag aften venter en ny opgave, når Ribe-Esbjerg HH kommer på besøg i Fælleden i Skanderborg.

Selvom det vestjyske mandskab var det dårligst placerede i grundspillet af de fire hold i slutspilspuljen, må Skanderborg Aarhus Håndbold ikke tage let på opgaven, hvis man spørger cheftræner Nick Rasmussen.

”Ribe-Esbjerg har slået BSH, Aalborg og GOG i den her sæson, så de er et rigtig stærkt hold. De er kommet sikkert med i slutspillet og har store kvaliteter. Desuden er de blevet forstærket her frem imod slutspillet, fordi de har fået nogle spillere tilbage fra skade – specielt Torben Petersen er en vigtig spiller for dem, som de har fået tilbage fra skade,” siger han og fortsætter.

 

”Først og fremmest er Ribe-Esbjerg en svær modstander, fordi de har en stærk bagkæde med Torben Petersen, Jonas Larholm, Jonathan Mollerup, Marcus Mørk og William Aar, hvis han er klar til kampen. Det er spillere med stor erfaring og kvalitet, og med Larholm som kreatør og dirigent er de et stærkt hold.”

Efter en enkelt udekamp er holdet tilbage på hjemmebane, hvor Nick Rasmussen håber, at opbakningen bliver stor, fordi den ekstra støtte fra lægterne kan blive en vigtig faktor i de tætte slutspilskampe.

”Hjemmebanen er altid en stærk ottende mand at have i ryggen, som vi, og alle andre hold, har brug for i slutspillet. Jeg synes, der har været en rigtig fed stemning i Fælleden såvel som Ceres Arena. Det har klart været med til at skabe en god ramme for at spille gode håndboldkampe og til at lægge pres på modstanderne.”

Slutspiller ruller, hvilket betyder, at intensiteten i kampene har fået et nyk op, og hver en aktion får endnu større betydning, mener cheftræneren.

”Alt andet end lige, så vinder alle hold flere hjemmekampe end udekampe, så en fyldt Fælledhal på søndag kan være med til at motivere spillerne yderligere, og vi ved, at man skal gå all in for at få point i slutspillet. Nu har vi mærket det slutspil, og der bliver lige givet lidt ekstra, og der er lidt mere intensitet på,” siger Nick Rasmussen og fortsætter.

 

”Kampene i slutspillet er bare monster vigtige, hver duel er vigtig, hver afslutning er vigtig og hver forsvarsaktion er vigtig. Det er lidt som en pokalkamp, selvom man ikke er slået ud ved at tabe, så er der bare meget på spil hver gang,” afslutter han.

Kampen mod Ribe-Esbjerg HH løber af stablen søndag den 24. april klokken 18:00 i Fælledhallen i Skanderborg.