HØJ SPILSIKKERHED OG STORT MÅLMANDSSPIL SIKREDE SEJREN I LEMVIG

22. okt 2022

Der var hård fight fra første fløjt, da SAH tørnede ud mod Lemvig-Thyborøn i Arena Vestjylland Forsikring fredag aften. Efter 6 minutters spilletid havde de første 3 udvisninger vist sig. Det var et SAH-mandskab, som i starten kæmpede med at få omdannet chancerne til mål. Et kvarter inde i kampen var vi bagud 9-6. Men en timeout efterfulgt af stærkt forsvar og velspillende angreb fik os med i kampen igen til 12-12 med 21 minutter spillet. Der var for alvor kommet styr på takterne i SAH, og med en storspillende Salah i målet kunne vi gå på pause foran 19-13.

De gode takter fortsatte i anden halvleg, og truppen udbyggede føringen med hurtigt og sikkert angrebsspil. Det tvang Lemvig-Thyborøn til en timeout 6 minutter inde i anden halvleg ved stillingen 16-24. Salah fortsatte sit storspil i målet, og truppen så sig ikke tilbage. Det endte med en sejr på  26-34 over Lemvig-Thyborøn.

Med en redningsprocent på 46,7% viste Salah Boutaf storspil og gjorde sig kampafgørende i målet. Det gik bestemt ikke ubemærket hen hos cheftræneren.

Vi løber ind i en tsunami af udvisninger i starten af kampen. Det gør begge hold. Jeg synes ikke, at vi får udnyttet overtalssituationerne alt for godt. Vi får ikke rigtig skabt nogen rytme i starten af kampen, hvor Lemvig-Thyborøn rigtig godt fra land. 

Vi er bagud 10-6, da vi tager timeout. Og derefter kommer Salah på kassen og går ind og får sat os i gang, og så kommer forsvaret langsomt med. Jeg synes, at Salah var Man of the Match – det var en rigtig flot præstation. Det viser bare, at vi har et godt målmandspar, fortæller Nick Rasmussen.

Det var generelt en meget tilfreds cheftræner, som kunne se tilbage på en god kamp i Lemvig, hvor forsvaret stod sin prøve i 7 mod 6 spillet. 

Jeg synes, at kampen for alvor knækker lidt i den periode, hvor de går over til at spille 7 mod 6 for bryde med, at vi har haft godt fat i dem i forsvaret. Vi lykkedes med at lukke dem ned i deres 7 mod 6, og vi får også straffet dem med et par scoringer i tomt mål. Derfra har vi overtaget i defensiven. Det giver en sikkerhed, og vi var i fornuftig kontrol derfra.

De tre stregspillere gør det rigtig godt, når de skiftevis er inde, og får løst vores defensive i midten rigtig godt sammen.

Det var ikke kun i defensiven, det spillede for SAH. Selvom det sled hårdt at få scoret fra kampens begyndelse, fandt truppen hurtigt ind den gode rytme, som har fulgt dem de seneste kampe.

Vi brænder et par fornuftige chancer i starten af kampen. Men overall synes jeg, at vi leverer godt. Jeg er egentligt godt tilfreds med vores angrebsspil i hele kampen, også selvom vi ikke får scoret så mange mål i starten. Vi spiller med en ret stor spilsikkerhed og får først et par dumme tekniske fejl i slutningen af kampen, hvor tempoet kommer lidt for højt op.

Vi har igennem de seneste kampe kunne producere og spille os til +30 mål pr. kamp. Det giver en sikkerhed og en ro, forstået på den måde, at der ikke ligger et ligeså hårdt pres på vores defensiv, når det går godt i angrebet.

På fredag den 28. oktober spiller SAH-mandskabet på hjemmebane igen, når vi møder Skjern. Kampen spilles i Ceres Arena klokken 19.00. Du kan sikre dig en billet til opgøret her: https://billet.sa-h.dk/83029/Skanderborg_Aarhus_Haandbold_-_Skjern_Haandbold

Næste gang SAH-drengene skal på banen er tirsdag den 25. oktober, når de spiller første EHF European League kamp mod HC Eurofarm Pelister på udebane i Bitola, Nordmakedonien.