KOM TÆTTERE PÅ: LARS SKAARUP

6. okt 2022

Navn: Lars Skaarup 

Alder: 30 år 

Personlig sponsor: Periti 

Lars Skaarup startede med at spille håndbold, så snart han kunne gå. Det var hans far, som tog ham med, og han var faktisk også træner for Lars, indtil han var U16 spiller. Efter U16 oplevede Lars ofte at være sidste mand på holdkortet, indtil han kom på talentakademi i Holstebro, hvor Peter Krautmeyer fortalte ham, at hvis han tog sig sammen, så kunne det godt føre til noget. Derfra tog det fart for Lars Skaarup, som både har været forbi Lemvig, Randers og BSV, inden han endte i Skanderborg og nu Skanderborg Aarhus. 

Lars bor i et byhus i Aarhus sammen med sin kæreste og deres lille pige, som kom til verden i juli. Livretten er kærestens lasagne, som han mener, er god nok til at blive solgt på en cafe ved åen. Der er altid mælk at finde i køleskabet hos Lars, så han kan få cornflakes om morgenen. 

Når Lars ikke træner håndbold, bruger han tiden på at læse finansøkonomi for måske at kunne blive ejendomsmægler efter håndboldkarrieren, og så bruger han naturligvis tid med sin familie. Han har en kandidat i idræt, og det bruger han også lidt tid på at holde ved lige hos Fit&Sund i Skanderborg. Derudover har Lars brugt de seneste to år på at gå og lege tømrer og sætte familiens byhus i stand.

 

Forventninger til sæsonen

Det kan være svært at sige, at vi skal lægge lag på en fjerdeplads i grundspillet, for det var virkelig godt. Men jeg håber da, at vi kan slå Ribe-Esbjerg og komme i Final4. Så havde jeg selvfølgelig en forhåbning om gruppespillet i EHF European League, som er opfyldt nu. Og så kan man sige, at vi jo egentlig bare skal være i top-8 til slutspillet, så kan alting ske derfra. Det ville da være fedt at tage et enkelt point med over. Men lad os nu se. Det er tre svære turneringer, så der bliver brugt en del kræfter. Så længe vi kan gøre os gældende i alle tre, så er det sindssygt fedt. 

 

2 sjove om dig

Jeg er holdets DJ. Selvom jeg er rundet 30 år nu, så står jeg for musikken. Den kører med bas for fuld skrue, og jeg gør en dyd ud af at finde de nyeste remix og mixtapes for de nyeste sange. 

Nogle vil kalde mig ejendoms-mastodont, fordi jeg spekulerer meget i ejendomme og sådan. 

 

Fedeste håndboldoplevelse

Det er klart i Boxen til Final4 med Skanderborg. Den semifinale var bare sindssyg fed. Og finalen var også sindssyg fed og tæt. Det, at der var så mange tilskuere med fra lokalområdet, gjorde bare oplevelsen helt unik. Og så at være så tæt på at få guld med hjem, det var virkelig virkelig fedt.

 

Dine rolle på holdet – hvad skal du bidrage med?

Jeg er blevet tildelt den store ære at være delvist holdkaptajn sammen med Morten Balling i år. Så det er lidt nogle andre ting, jeg skal tænke på i den her sæson. Ellers har jeg altid været sådan lidt en stang dynamit på holdet. Jeg bruger meget energi på at være verbal og tænde op i folk. Jeg er nok energiboosteren på holdet. Og så er jeg ved at være en af de ældre i truppen, så jeg skal også bidrage med noget erfaring til alle de unge spillere. 

 

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du er inspireret af. Det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

Min far har haft en sindssyg stor betydning i forhold til, at han altid har støttet mig hele vejen og været træner for mig. 

Peter Krautmeyer, som sådan hjalp mig i gang, og Ole Bitsch, er nogle af dem, som har været med til at drive mig fremad. Så de har haft en stor betydning for mig. 

 

Har du altid kun dyrket håndbold, eller har du dyrket andre sportsgrene?

Jeg har testet en del sportsgrene igennem. Vi spillede ishockey, da vi var små hjemme i Holstebro. Og i sommerhalvåret manglede de altid spillere på rugbyholdet, og der vidste de, at jeg kunne løbe stærkt. Så de ringede og spurgte, om ikke jeg ville være med. Så det startede jeg også op på. 

Jeg havde faktisk en periode, hvor det var rugby, som var omdrejningspunktet. Jeg var på U18 landsholdet i to år og spillede EM i Frankrig og Italien. Så jeg var faktisk på vej til New Zealand på udveksling for at spille rugby i stedet for at drive det håndboldmæssige. Men der var ikke plads, og jeg kom så ind på talentakademiet i Holstebro i stedet for, så tog det hele en lidt anden drejning. 

 

Har du et idol – ikke nødvendigvis håndboldspiller. Hvem? Hvorfor?

Så skal det være Lars Christiansen. Han kunne noget helt ekseptionelt dengang, i forhold til de skud han havde fra fløjen. Det var ham, jeg så op til dengang. Han kunne noget helt særligt skudteknisk. Så han har inspireret mig til mange i timer i hallen, hvor jeg har stået og leget med bolden. 

 

Følger du generelt med i sport? Ser du de andre ligakampe?

Jeg ser stort set alle ligakampe, og så ser jeg også en del bundesliga kampe. Sport interesserer mig generelt meget, så jeg ser meget sport, hvis det lige passer. Men det er primært håndbold, jeg følger med i. 

 

Har du et kælenavn blandt familie og venner?

Det er egentlig bare mest Skaarup.  

 

Hvad er det bedste ved SAH-holdet?

Det er, at vi er sådan en god balance mellem vildt talentfulde unge spillere og så nogle af os lidt ældre, der har en masse erfaring. Der er en sindssyg god harmoni på holdet. Så det er den stærke 18-mandstrup, vi har, der gør det til noget unikt herinde. 

 

Har du et ritual i forbindelse med kamp?

Jeg har en del, nok flest ubevidste, ritualer. Jeg får altid noget koffein inden kamp, det kan være i form af en State. Og så er mit ritual nok, at jeg lige giver benene lidt tæsk og slutter af med at give mig selv et par lussinger. Så ved jeg, at jeg er helt oppe i det røde felt, inden vi går i gang. Og ellers, når vi står ude i spillertunellen, så plejer jeg at komme med en syngende highfive til dem alle sammen, der er så hård, at hvis ikke man er helt klar, så bliver man det i hvert fald. Nogle er vilde med det, og andre står lidt og gruer sig over, at der kommer et ordentligt smæk. 

 

Hvilken ting om dig, vil overraske folk at høre

At jeg har spillet på rugbylandsholdet, vil nok overraske en del. 

Ellers tænker jeg også, at det ville overraske nogen, at jeg er skør og selvudlært tømrer, der efterhånden har sat et hus i stand over to år. 

 

5 hurtige;

Skiferie vs badeferie

Den er svær. Jeg prioriterer egentlig, qua min kæreste er norsk, at komme op i sneen om vinteren og sommerferie om sommeren. Så der må jeg sige 50/50, jeg er glad for det hele. 

Løbetræning vs styrketræning

Styrketræning. 

Hund vs kat

Hund. 

Sms vs opkald

SMS. 

Facebook vs Instagram 

Instagram. Det er bedre at se noget visuelt. 

Du kan opleve Lars Skaarup og resten af SAH-truppen på banen allerede i weekenden, når der fløjtes op mod Mors-Thy. Kampen spilles i Ceres Arena den 8. oktober klokken 18.30. Hvis ikke du har købt billet til opgøret, kan den købes her: https://billet.sa-h.dk/82943/Skanderborg_Aarhus_Haandbold_-_Mors_Thy