KOM TÆTTERE PÅ: THOMAS ARNOLDSEN

4. sep 2022

Navn: Thomas Arnoldsen 

Alder: 20 år 

Personlig sponsor: Skan-data 

Thomas Arnoldsen startede med at spille håndbold, da han var omkring fire år gammel. Han er vokset op i en håndboldfamilie, hvor særligt hans fars side af familien altid har haft håndbold tæt på livet. For Thomas’ vedkommende startede kærligheden til håndbolden nede i hans bedstefars kælder. Her legede han rundt med en håndbold sammen med sin  tvillingebror, Frederik, og deres bedstefar (Jens Christensen, formand i Skanderborg Håndbold, red.). 

Thomas har boet i Aarhus i et års tid. Her deler han lejlighed sammen med sin bror og to tidligere holdkammerater. Livretterne er en lækker bøf med fritter og en god bearnaisesauce til, og i hans køleskab finder man altid kyllingepålæg og hytteost. 

Når Thomas ikke er at finde på håndboldbanen eller i styrketræningslokalet, bruger han gerne tid på at slappe af og se Netflix. Herudover har han planer om at finde et arbejde, som kan passes ved siden af håndbolden. Præcis hvad jobbet skal være, er ikke helt på plads endnu.

 

Forventninger til sæsonen?

Jamen, jeg har store forventninger, og jeg synes, at vi går en rigtig spændende sæson i møde. Vi har kvalificeret os til kvartfinalen i pokalturneringen. Vi skal spille playoff-kampe i forhold til at komme i gruppespillet i Europa Cuppen. Og så starter turneringen lige om lidt, hvor jeg også forventer, at vi kommer til at klare os rigtig godt. 

 

Har du lyst til at sætte målsætning på? 

Vi vil jo rigtig gerne i gruppespillet til Europa Cuppen, det kunne være rigtig sjovt. Og så videre i pokalen – dét handler også tit om, hvorvidt man lige er heldig i lodtrækningen. Alt kan ske i en pokalturnering. I forhold til ligaen så vil jeg gerne i slutspillet – og gerne have point med over. Det kunne vi sidste år, og det synes jeg egentlig også, at vi har holdet til i år.

 

Fedeste håndboldoplevelse?

Det var nok, da jeg vandt U16 DM, fordi det var sammen med mine allerbedste kammerater, som jeg havde spillet på hold med i mange år. Vi havde glippet mange gange, så da vi endelig  vandt, var det bare noget helt specielt. 

 

Nævn tre personligheder inden for håndboldens verden, som du har ladet dig inspirere af – det kan være en træner, en medspiller eller en modspiller.

Sander Sagosen og Rasmus Lauge er nok de to, som jeg har set mest op til, og nogle af dem, som jeg godt kan kalde mine idoler. 

 

Har du dyrket andre sportsgrene?

Jamen, jeg har dyrket mange sportsgrene. Jeg har både gået til taekwondo, til fodbold og til tennis. Og jeg har faktisk også gået til golf. Så jeg har prøvet en masse forskellige sportsgrene.

 

Men det var håndbolden der hang fast? 

Ja! Og det var en meget god beslutning. Jeg syntes selv, at jeg var en ret god fodboldspiller, men med mine 194 cm var det ikke den vej, jeg skulle gå. Nu ser man også, at nogle af de bedste spillere , der render rundt på fodboldbanen, ikke er så høje. 

 

Har du idoler udenfor håndbold?

Jeg kan huske, at der kom en serie ud på Netflix omkring Michael Jordan, og den serie gjorde et ret stort indtryk på mig. Og så også en mand som Kobe Bryant. Så det er nok meget fra basket-verden, fordi de ligesom fortæller om, hvor meget de har givet af deres liv for at blive nogle af de største sportsstjerner i hele verden. 

 

Hvad er dit personlige mål inden for håndbold? 

Mit mål er at blive så god en håndboldspiller som muligt. Jeg har ikke sådan et decideret mål for, hvad jeg skal opnå. Men selvfølgelig vil jeg gerne blive den bedste håndboldspiller som overhovedet muligt. Hvor god, jeg så kan blive, det må vi se. 

 

Følger du generelt med i sport?

Ja, jeg så faktisk rigtig meget sport, da jeg var mindre. Men det er som om, at interessen for andre sportsgrene er forsvundet. Jeg kan godt lide at læse lidt om det, når det kommer i nyhederne. Men ellers følger jeg mest bare med i håndbold. 

 

Ser du de andre ligakampe?

Ja, jeg tror ikke, at du finder en anden her på holdet, der ser mere håndbold end mig. Jo, måske Nick og Fisker 🙂

 

Har du et kælenavn blandt familie og venner?

Mange af dem kalder mig Thommy Thailand, og hvorfor de lige gør det, må du spørge dem om. 

 

Hvad er det bedste ved SAH-holdet?

Jeg synes, at det fedeste er det kollektiv, vi har. Jeg tror, at hvis man spørger alle, også alle de nye der er kommet til i år, så tror jeg, at de sjældent er kommet til et hold, hvor man klinger så godt alle sammen, og alle har haft det så godt sammen uden for banen. Så det er en fornøjelse at komme til træning hver dag, fordi jeg synes, at det er pissesjovt at være her.

 

Har du et ritual i forbindelse med kampe?

Jeg har faktisk et ritual, som salgschefen og direktøren ikke er så glade for, men jeg spiller altid med en grøn indertrøje. Det synes de jo ikke, er det fedeste, når vores klubfarve er marineblå. Men min barndomsklub har altid haft en stor betydning for mig. 

 

Hvilken ting om dig, ville overraske folk at høre?

Dem, der kender mig meget, ved det godt. Men jeg tror ikke, at de fleste andre ved, at jeg er en ret følsom person. Så det ville overraske mange, hvis man lærte mig rigtig godt at kende, tror jeg. 

 

5 hurtige

Skiferie vs badeferie

Nu må vi jo ikke tage på skiferie, men hvis jeg skulle vælge mellem de to, så ville jeg vælge skiferie

Løbetræning vs styrketræning

Styrketræning

Hund vs kat

Øhh, jamen, jeg er egentlig bange for hunde, og jeg hader katte. Men det bliver bedre med hunde, så jeg siger hunde

Sms vs opkald 

SMS

Instagram eller Facebook

Instagram. Facebook er for gammelt

 

Du kan opleve Thomas Arnoldsen og holdkammeraterne i Ceres Arena på onsdag den 7. september kl. 20.30, når SAH tager imod Aalborg Håndbold i HTH Herreligaens 2. runde. Har du endnu ikke billet, kan de købes online.

Arkivfoto: Ole Nielsen