Mads Lind: Træningsfællesskab og talentudvikling i hele regionen

11. jun 2024

Kommentar fra Mads Lind, direktør i SAH:

Vi vil være et powerhouse for unge talenter

Vi tror på, at et ungt hold med værdier fra ungdomsakademier er fundamentet for succes på og udenfor banen. Èt af klubbens erklærede vartegn er at have minimum otte egenudviklede spillere i truppen. Det kræver et velfungerende talentmiljø for at kunne opfylde, og det er vi lykkedes med ved at have fokus på et bredt samarbejde mellem talentmiljøerne i Aarhus og Skanderborg. Med SHEA, Skanderborg Håndbold og AGF som hovedaktører har SAH skabt et formaliseret talentmiljø for både de helt unge stjerneskud og de spillere, som skal i gang med at etablere sig på seniorniveau i lokalområdet. Vi vil nemlig gerne være mere end et førstehold, og derfor er glade for at have to velfungerende klubber, Skanderborg og AGF, et godt setup og nogle gode, solide fødder at stå på i forhold til foreningslivet.

 

Førsteklasses talentudvikling

Der er ingen tvivl om, at vi med SHEA U17 og U19 har noget af det ypperste i Danmark inden for det elitære talentudviklingsmiljø. Med SHEA udvikler vi unge håndboldtalenter, som vurderes til at kunne udvikle sig til seniorspillere på eliteplan. Gennem et stærkt fællesskab skaber akademiet de bedste forudsætninger for de unge talenter, så de kan udleve deres fulde potentiale – både som mennesker og håndboldspillere. 

 

SAH U19: Springbrættet til senior

Vi synes samtidig også, at potentialet i Aarhus er rigtig stort og for at lykkes med hele projektet, er det vigtigt med en bredere forankring, så vi ikke taber nogle østjyske talenter undervejs. Derfor har vi skabt et fællesskab med SAH U19 for de spillere, der gerne vil være en del af et attraktivt træningsmiljø med dygtige trænere – uden at skulle gå på akademiet. Den tidligere SAH-spiller Jon Katballe leder holdet og vores kommende venstre fløj Jeppe Cieslak bliver fysisk træner, så der er i den grad blevet skabt nogle gode rammer. Grundtanken med SAH U19 er at skabe et endnu tættere forhold mellem AGF, SHEA og Skanderborg Håndbold. Vi bruger desuden de synergier, der i forvejen er i SAH, og derfor vil Nick Rasmussen og Søren Fisker, henholdsvis cheftræner og assistenttræner for SAH, hjælpe med sparring og trænerudvikling.

 

Fra ungdom til senior

Overgangen fra at være ungdomsspiller til senior kan være udfordrende. Derfor spiller seniorholdet i AGF en aktiv rolle i vores fødekæde for talentudvikling. Vi vil nemlig gerne fastholde de unge, egenudviklede spillere, som har brug for ekstra tid til at nå igennem nåleøjet på et ligahold. Vi har derfor et klart mål om at bringe AGF fra 2. Division til 1. Division for at kunne skabe et godt springbræt for vores spillere, inden ligaen venter dem.

 

Liga

Vi vil gerne skabe de bedste forudsætninger for vores talenter og sikre, at de får et godt kendskab til ligatruppen. Derfor træner spillere fra SHEA, AGF og SAH U19 med til vores ugentlige træninger. På den måde sørger vi for, at der er en tæt relation mellem ungdoms- og seniorspillerne.