Nick Rasmussen: Vi har spillet en flot sæson

7. jun 2022

Det ærgrer mig selvfølgelig, at vi ikke i endnu højere grad lykkedes med at fuldende en flot sæson med en semifinaleplads.

14 dage efter holdets sidste kamp i slutspillet sidder cheftræner Nick Rasmussen stadig med en snert af ærgrelse over, at semifinalen glippede for SAH.

Den største ærgrelse har selvfølgelig lagt sig, men jeg er da stadig lidt ramt af, at vi ikke fandt de ekstra procenter og havde marginalerne på vores side, siger cheftræneren.

Når nederlaget mod BSH er lagt væk, er det dog en forrygende sæson, som Nick Rasmussen kan kigge tilbage på. Målsætningen om en plads i slutspillet i klubbens første sæson i HTH Herreligaen blev tromlet ned af et hold, som hele sæsonen kontinuerligt lå i Top 4.

 

Er sæsonen så alligevel godkendt?

Helt klart! svarer Nick Rasmussen. Vi har store dele af sæsonen svinget mellem en 3.-4. plads, så det er ikke tilfældigt, at vi ender i slutspillet. Vi er et hold og en klub, som har overpræsteret i forhold til det budget, vi har haft.

 

Jeg synes det er glædeligt, at de unge spillere i højere og højere grad indtager scenen. Og jeg er glad for, at det er i en god kombination med de erfarne spillere, som lærer fra sig og samtidig fortsætter deres egen udvikling.

 

Et af de unge talenter, som jeg gerne vil fremhæve, er Salah Boutaf. Salah har bidraget til, at vi på målmandsposten har fået en decideret målmandsduo, hvor det tidligere var Kristoffer Laursen, som var førstevalget. Nu har vi to førstevalg på posten. Det er lovende for holdet i de kommende sæsoner. Jeg oplever, at dygtige hold har behov for at have to gode målmænd, lyder vurderingen fra cheftræneren.

 

Kvalifikation til EHF Europa Cup

Sæsonen 21/22 er slut, og cheftræneren er sammen med resten af trænerteamet nu i forberedelses- og evalueringsmode i forhold til at finde de ekstra procenter til næste sæson. Konkurrencen i dansk herrehåndbold skærpes hele tiden, og der er ingen tvivl om, at man skal holde sig på dupperne for at fastholde sin position.

Det vil vi gøre alt for, fortsætter Nick Rasmussen.

 

Jeg synes det er spændende, at vi har fået kvalifikationskampe til EHF Europa Cup. Det giver en spændende erfaring for hele klubben – for administrationen og selvfølgelig for spillerne. Vi får nyttig erfaring i en anden kontekst end de sædvanlige i den danske liga, hvor det stort set er de samme hold, man møder hver sæson.

 

Kigger vi 12-13 måneder bagud, tror jeg, de færreste havde forestillet sig, at SAH på nuværende tidspunkt ville sidde og kigge ind i, hvordan vi skal afvikle en mulig Europa Cup-sæson. Det er en interessant udvikling.

 

Nick Rasmussen fortsætter:

Jeg er selvfølgelig opmærksom på, at når det sportsligt går godt, så er alt lidt nemmere. Det er i modgang, man virkelig skal vise sit format.

 

En velfungerende og harmonisk trup

Truppen er en ligelig blanding af helt unge talenter og mere erfarne spillere, som hver især bidrager til holdet og til sin egen udvikling som menneske og som spiller.

En af sæsonens allerbedste historier er Thor Christensen, som efter 2 års skadespause qua godt samarbejde med sundhedsstaben og en egen fokuseret indsats, træder i karakter på holdet og stort set spiller fuld tid hele sæsonen.

Der er blevet trukket store veksler på Thor, og han må sove godt, når han kommer hjem efter kamp, griner cheftræneren og fortsætter:

 

Mathias Smed er en vigtig kulturbærer, som har fået taget virkelig god afsked med det her hold. Jeg synes, han fik sagt farvel på fornemste maner med en virkelig stærk sæson. Han er en spiller, som forstår at lægge lag på. Jeg glæder mig til at følge hans udvikling, ligesom jeg ser frem til at følge de øvrige spillere, som skal videre efter denne sæson.

 

Morten Hempel smider en masse energi ind i truppen. Han er i en positiv forstand en åbenmundet fyr, som skaber dynamik og et smil på læben i dagligdagen.

Generelt oplever træneren en harmonisk og velfungerende trup:

Der er en god træningskultur, men der er også en god social kultur på holdet, hvor man passer godt på hinanden. Spillerne har en stor respekt for hinanden, og de drager stor omsorg for hinanden.

 

Uagtet hvilken rolle man har på holdet, oplever jeg, at man føler sig godt tilpas. Spillerne har det virkelig godt med hinanden. Det er vigtigt, for vi er samlet i rigtig mange timer udover de cirka 34 timer, der er spillet kamp i løbet af sæsonen.

 

Tak for den store opbakning på lægterne

Holdet har gennem hele sæsonen fået en rigtig flot publikumsstøtte på de to hjemmebaner i hhv. Skanderborg Fælleden og Ceres Arena i Aarhus, og samtidig er der rigtig mange tilskuere, sponsorer samt familie og venner til spillerne, som tager en ofte lang køretur til udebanekampe.

Jeg synes, der har været skabt gode kulisser for alle vores hjemmekampe i begge haller. Der er masser af unge mennesker til kampene, og de giver bare så meget energi. Det er glædeligt. Og det er fantastisk at opleve, at der er tilskuere, som møder op uanset om kampene spilles ude eller hjemme, om det er en vigtig kamp eller en, der bare er et skridt på vejen videre.

 

Man mærker det på banen, når der dukker tilskuere op til en pokalkamp i Vendsyssel. Så strammer man sig altså lidt mere an.

 

Det er fantastisk at dele passionen for håndbold med vores tilskuere, og det betyder også, at vi hele tiden skal tage arbejdet alvorligt, siger Nick Rasmussen.

 

Vi håber at vi fremadrettet kan være med til at give endnu flere oplevelser til publikum og sponsorer. Vi skal fortsat tage ansvar for den talentudvikling, der sker i området, og det gør vi gerne i samarbejde med andre klubber, slutter cheftræner Nick Rasmussen.

 

Foto: Ole Nielsen