NORDSJÆLLAND GAV KAMP TIL STREGEN

5. feb 2022

Det var top mod bund, der mødtes i HTH Herreligaen lørdag eftermiddag i Fælleden i Skanderborg, hvor Skanderborg Aarhus tog imod Nordsjælland Håndbold. Men trods forskellen i tabellen var det to hold, som spillede lige op og en håndboldkamp, som bød på spænding indtil slutfløjtet.

Cheftræner Nick Rasmussen havde på forhånd vurderet Nordsjælland til at være et formstærkt hold, som ville skabe en tæt kamp, og det holdt stik.

Fejlprocenten hos hjemmeholdet var i den høje ende i starten af kampen, og allerede her viste nordsjællænderne, at de ville være med i kampen. Jesper Dahl spillede på et højt niveau, som kun blev opvejet af vanvittige syv scoringer indenfor de første 16 minutter fra Mathias Bitsch på højrebacken.

Nordsjælland fulgte godt med de første 13 minutter, men med et tidligt målmandsskifte hos Skanderborg Aarhus, en stærkt spillende Salah Boutaf og et par hurtige angreb var det slut med gæstfriheden i første halvleg. Stillingen 7-7 blev forvandlet til 12-8 i en periode på få minutter, hvor alt lykkedes for det østjyske hold.

På højrefløjen boltrede Hakun West av Teigum sig som en fisk i vandet med sikre scoringer, og generelt kørte det hurtige SAH mandskab rundt med det tunge, nordsjællandske forsvar i den periode.

Med et minut tilbage af første halvleg, og stillingen 16-14, tog cheftræner Nick Rasmussen en timeout og 60 sekunders velfortjent pause. Den kvitterede holdet for med endnu en scoring af Mathias Bitsch og en pragtredning af Salah Boutaf, og hjemmeholdet gik til halvleg med en føring på 17-14.

Anden halvleg startede som en rodet affære for SAH, og efter 14 minutter bragte Nordsjælland sig foran med 23-22. Hverken angreb eller defensiv fungerede for SAH i den første periode. Efter en timeout og en målmandsrokering kom der mere ro på spillet, og bagerste mand, Kristoffer Laursen, lukkede godt af i målet.

Med 7 minutter tilbage af opgøret, og bagud med en enkelt pind, steppede hjemmeholdet op og tog kollektivt ansvar for at trække to point hjem. Morten Hempel kastede alt ind i angrebet og bragte med et par flotte scoringer SAH-mandskabet foran, og indenfor målrammen lukkede Laursen godt af med blandt andet en straffekastredning. Kampen blev lukket af Mathias Bitsch (hvem ellers?), som med sit 11. mål scorede til slutresultatet 31-29.

En vanvittig afslutning på en kamp hvor gæsterne fra Nordsjælland med en velspillende Nichlas Hald i spidsen gav kamp til stregen, og spændingen levede til sidste fløjt.

Efter kampen evaluerer cheftræner Nick Rasmussen:

– Jeg havde forventet, at det ville blive en tæt kamp, for Nordsjælland har spillet godt de seneste to måneder.

 

Vi får ikke helt profiteret af forsvaret set over hele kampen, og det er ærgerligt. Det bliver individuelle spil og marginaler, som afgør kampen. Men vi har ofte evnen til at gå et step op, når det brænder mest på.

 

Kristoffer Laursen kommer ind i anden halvleg og har nogle afgørende redninger, mens Morten Hempel og Thomas Arnoldsen har nogle gode aktioner og laver vigtige scoringer. Og så viste Bitsch jo storform i dag og spillede et brag af en kamp, slutter cheftræneren.

Forårets første kamp bød på ligadebut til Magnus Vejsgaard, som viste rigtige gode takter og får rosende ord med på vejen fra Nick Rasmussen:

– Vejsgaard kommer ind i stedet for Hakun og gør det rigtig godt. Han er en bundsolid spiller, som arbejder knaldhårdt til træning og på akademiet. Det er dejligt at se.

Mathias Bitsch blev med 11 mål og 5 assists kåret til kampens spiller.

Tak til de mange fremmødte tilskuere, sponsorer og frivillige, som endnu engang gjorde et kæmpe arbejde for afvikling af kampen.

Genlæs hele kampens forløb på livebloggen bragt af vores mediepartner Aarhus Stiftstidende.