Sæsonens sidste hjemmekamp: Disse spillere tager vi afsked med

16. apr 2024

Når vi tager mod Sønderjyske i Djurslands Bank Arena i morgen, er det tid til at sige farvel til de spillere, der ikke længere skal være en del af SAH. Mens nogle af afgangene allerede er annonceret, er det nu tid til at offentliggøre, at vi også skal sige farvel til Morten Hempel Jensen, Torben Petersen, Lukas Goller og Mathias Bitsch. Nederst i artiklen kan du finde det samlede overblik over spillere og stab, vi skal tage afsked med. 

 

Morten Hempel Jensen
Med Morten Hempel Jensens afsked siger vi også farvel til vores topscorer i denne sæson. Med 159 mål inden onsdagens kamp og en 5. plads på HTH Herreligaens topscorerliste har Morten i den grad bevist sit værd i sin tid i SAH.

Cheftræner Nick Rasmussen udtaler følgende om vores topscorer:
“Morten er en stor personlighed både på og udenfor banen. I hans tid i SAH er han virkelig trådt i karakter og har fra dag ét haft en stor betydning for os. Han har altid en meget positiv tilgang til at forsøge at få det maksimale ud af den gruppe, som han er en del af. I perioder hvor han ikke har haft en toneangivende rolle, bidrager han stadigvæk med en masse energi og glæde til hele holdet, hvilket understreger Mortens profesionelle tilgang til at være en del af en gruppe. På det punkt, synes jeg han er et stort forbillede.”

Morten udtaler om sin tid i SAH:
“Det har været 3 virkelig gode år i SAH, der har budt på en masse fede oplevelser, som jeg aldrig vil glemme. Jeg har været en del af en masse fede kampe, hvor vi har været en del af slutspillet i 2 sæsoner og i Europa i sidste sæson. Det bliver mærkeligt at skulle forlade holdet og det fællesskab, der er omkring klubben, som jeg synes er helt fantastisk. Der er ingen tvivl om, at det bliver specielt og vemodigt for mig.
Både jeg og de andre, der skal forlade SAH, håber virkelig, at der kommer en masse mennesker i hallen i morgen. Nu er det vores sidste hjemmekamp, så jeg håber, at folk vil bidrage til, at vi får en god kamp at slutte af på, og selvfølgelig også tage afsked med os”

 

Torben Petersen
Det bliver også et farvel til Torben Petersen, som har været i klubben siden 2022. Han har med sit skarpe skud og dygtige forsvarsspil været en stor gevinst for holdet.

Cheftræneren udtaler:
“Torben har i den grad været med til at gøre vores forsvar til et meget konkurrencedygtigt forsvar i den bedste liga. Han er virkelig en dygtig forsvarsspiller på den venstre back. Med hans erfaring, har Torben været med til at skabe gode resultater og har i den grad medvirket til at vi også kan kalde os et ligahold igen i næste sæson.”

Torben udtaler:
“Min tid i SAH har givet mig mange gode oplevelser. Sidste år spillede vi europæisk håndbold, og var ved at kvalificere os til kvartfinalen, hvilket var en stor oplevelse for mig. Generelt er der en god træningskultur og en masse gode værdier i klubben. Det har været 2 år med både op- og nedture, men jeg tager en masse erfaring med mig videre. Det bliver vemodigt at sige farvel til resten af truppen. Det er en utrolig homogen og god trup, hvor alle har det godt sammen. Der har ikke været en finger at sætte på sammenholdet i truppen.
“Til vores fans og frivillige vil jeg gerne sige tak for den store opbakning, som der altid er både når vi spiller i Fælleden og i Djursland Bank Arena. Det er en fornøjelse at være en del af det fællesskab!”

 

Lukas Goller
Lukas Goller har desværre tilbragt størstedelen af tiden i SAH på sidelinjen på grund af skader, og har derfor arbejdet hårdt for at komme tilbage på håndboldbanen.

Nick Rasmussen udtaler følgende:
“Man kan på mange måder sige at Goller har været en ulykkesfugl med den skadeshistorik han har. Jeg håber virkelig at det vender for ham og han kan komme igang med at spille håndbold igen! Han har nogle rigtig gode forudsætninger for at blive en god håndboldspiller på et højt niveau. Hans spidskompetence er at han er hurtig og meget fintestærk på trods af hans størrelse.”

Lukas udtaler selv:

”Det har været sindssygt fedt at være i den her klub. Jeg har været glad for alle mine holdkammerater og jeg har fået nogle tætte relationer med dem alle sammen. Jeg har jo levet med at være skadet i fire år nu, så det har selvfølgelig været hårdt. Nu er der forhåbentlig snart udsigt til at kunne begynde at spille håndbold igen, og det glæder jeg mig meget til at skulle – også selvom det ikke bliver her i klubben. Jeg vil gerne takke alle, der har hjulpet mig med at kunne komme tilbage på banen.”
”Når man er skadet, sidder man jo meget ude bagved sammen med tilskuerne, og det har været fedt at høre råbene fra dem. Det lægger man mærke til, når man ikke er på banen. Der bliver snakket meget håndbold og der er mange, der ved noget om håndbold. Der er engagement i klubben og det er fedt at se!”

 

Mathias Bitsch
Mathias Bitsch blev hentet hjem til SAH i februar måned, hvor han skulle være med til at   sikre flere kræfter med kvalitet, men skal forlade SAH efter denne sæson.

Nick Rasmussen udtaler:

“Mathias Bitsch har på kort tid bidraget med professionalisme, godt humør og et fint fagligt niveau. Det var tydeligt fra dag ét, at han er ven af huset fra tidligere. Med sin tidligere erfaring i klubben kunne han hurtigt tilslutte sig vores træning, fordi han allerede var bekendt med vores spillestil. Bitsch har været let at integrere både på og udenfor banen.”

Bitsch udtaler:

“Det har været dejligt at komme hjem til SAH i vante og trygge rammer med nogle gode holdkammerater. Selvom jeg har kunne bidrage i et meget lille omfang på banen, så har det været dejligt at komme hjem og være med til træning her i SAH igen. Selvom sæsonen ikke er forløbet, som vi ønskede, mærker man et virkelig godt holdfællesskab”

 

Til vores sidste hjemmekamp mod Sønderjyske i morgen skal vi derfor sige farvel til følgende spillere; Salah Boutaf, Morten Hempel Jensen, Lars Skaarup, Torben Petersen, Magnus Vejsgaard, Mathias Bitsch, Lars Mousing og Lukas Goller. Derudover skal vi sige farvel til assistenttræner Aksel Nørgaard og målmandstræner Kent Jæger.

Vi håber, I har lyst til at sige runde sæsonen godt af med os. Vi har sat billetprisen ned til 50 kroner og de kan købes her.