SAH henter A-landsholdsspiller

21. mar 2024

SAH fortsætter med at opruste ligaholdet til sæsonen 2024/25 og skriver kontrakt med den islandske landsholdsspiller Kristján Kristjánsson.

D. 6. marts offentliggjorde SAH, at de havde fået en ejerkreds, der ville tilføre klubben mere kapital. Allerede nu, to uger efter investorgruppens indtræden, investerer klubben i en topspiller til holdet.

Den 26 årige højre back Kristján Kristjánsson, bedre kendt som Donni, vil derfor fra sommeren 2024 skifte den franske klub Pays d’Aix UC ud med SAH på en 2 årig kontrakt. 

Med international- og landsholdserfaring får klubben en spiller, der skaber gode forudsætninger for de kommende sæsoner. Direktør i SAH, Mads Lind, udtaler: 

– Kristjáns meritter og status på det islandske landshold har gjort ham eftertragtet af topklubber i Danmark og udlandet. At vi kan få en aftale med en så stor profil viser, hvor langt klubben er nået. 

– Kristján besidder store kvaliteter i afslutningsspillet og kan afslutte fra 11-12 meter, og er samtidig en meget spilintelligent profil. Han er desuden en tovejsspiller, der også er dygtig i forsvaret. Han vil give vores højre back et løft, og vil sammen med Jonatan Mollerup danne en af ligaens bedste højre sider næste sæson.

– Kristján er på vej ind i sin bedste håndboldalder og vi har sammen lavet en plan om, at han, i den tid han er i SAH, udvikler sig yderligere spillemæssigt og med en klar ambition om at blive en af holdets ledere; en leder til ligaens måske yngste trup næste sæson.

– Vi synes, at vi – med de øvrige signinger til den nye sæson – står rigtig godt i forhold til at komme retur til topplaceringer i Herreligaen i fremtiden. 

 

Kristjánsson udtaler: 

– Jeg glæder mig meget til at opleve den danske håndboldkultur og at blive en del af det her projekt hos SAH de kommende år. Det bliver også meget spændende at flytte til Aarhus og lære byen at kende.

– Med hensyn til det sportslige vil jeg gerne tage et stort ansvar, så jeg forhåbentlig kan bidrage med at være en god leder og rollemodel for mine holdkammerater. 

– Og så vil jeg selvfølgelig gøre alt for at skabe positive resultater på banen sammen med resten af holdet.

 

Foto: Sylvain Sauvage