Skanderborg Aarhus Håndbold henter stregspiller i udlandet

27. dec 2021

Stregspilleren Lars Mousing skifter fra sommeren 2022 til Skanderborg Aarhus Håndbold på en 2-årig kontrakt.

Udover landsholdserfaring og masser af spilletid i en række danske ligaklubber har Lars Mousing senest hentet uvurderlig international erfaring i franske Chambéry.

Det er en meget tilfreds direktør i Skanderborg Aarhus Håndbold, som glæder sig til tilgangen på stregspillerpositionen:

”Først og fremmest er Lars bare en vanvittig dygtig spiller, som kan bidrage med en masse erfaring fra landshold og internationalt. Sammenholdt med hans alder passer han rigtig godt ind i sammensætningen af holdet og vores sportslige strategi. Lars får en stor rolle på stregen, hvor de unge talenter som Frederik Arnoldsen og Thor Christensen kommer i mesterlære. Begge vil få endnu større roller på holdet i næste sæson. Dét koster kræfter hos en ung spiller, og her er en fyr som Lars rigtig god at få ind i truppen.

 

Lars er et kæmpetalent i sig selv, men hans store erfaring betyder også, at han både på og udenfor banen vil være et pejlepunkt for de unge mennesker. Personligt har han stadig et stort udviklingspotentiale, og det vil vi se i den vigtige angrebsmæssige rolle, han kommer til at udfylde i Skanderborg Aarhus”, siger Mads Lind.

 

Han fortsætter: ”Kommercielt følger vi vores strategi om at have et par store håndboldprofiler i truppen i sæsonen 22/23. At vi allerede nu begynder at hente udlandsprofessionelle spillere til klubben betyder, at vi er et interessant emne for spillere fra den øverste hylde.

 

Den røde tråd er, at vi bygger holdet op omkring de unge østjyske talenter som Jon Katballe, Thor Christensen og Thomas Arnoldsen, og henter erfarne profiler udefra til at løfte på de øvrige positioner. De unge talenter høster erfaring og kommer i mesterlære hos de rutinerede spillere, som skal løfte deres egen profil og eget spil ved at tage talenterne under deres vinger.

 

Dén sportslige og kommercielle satsning har vist sig at bære frugt, når vi så tidligt i projektet kan hente en spiller af Lars Mousings kaliber. Det viser, at investeringen i et professionelt setup, ansvarlig drift af forretningen og et fast fokus på den langsigtede strategi er vejen frem.”

Dagens hovedperson, Lars Mousing, er spændt på at vende tilbage til dansk håndbold efter udlandseventyret i franske Chambéry:

”Jeg glæder mig meget til at blive en del af det her østjyske powerhouse, hvor man samler og kombinerer erfaring og talentmasse fra et stort geografisk område. Det er rigtigt spændende, og der er masser af potentiale i projektet, som allerede er kommet rigtig flot fra start.

 

Håndboldfilosofien i Skanderborg Aarhus passer virkelig godt til mine ønsker, og jeg ser frem til at udvikle mig og få en noget anden rolle, end jeg har haft tidligere. Jeg har haft en snak med Nick Rasmussen omkring min kommende rolle, og det passer rigtig godt ind i mit håndboldbillede og dét, jeg kan bidrage med på og udenfor banen. Jeg kommer med en masse erfaring fra dansk og fransk håndbold, og jeg glæder mig til at være en af de spillere som går forrest og bliver pejlepunkt for de unge talenter.

 

Spillemæssigt har årene i fransk håndbold lært mig at anskue håndbold på en anderledes måde, såvel fysisk som individuelt. Jeg har lært en masse omkring åbninger af forsvarsformationer, og det er en af de erfaringer, jeg glæder mig til at bringe med til Skanderborg Aarhus,” slutter Lars Mousing.

 

Foto: Christoffer Håkansson