SPORTSCHEFEN: VI STÅR ENDNU STÆRKERE TIL NÆSTE SÆSON

26. jun 2022

Mens spillerne har afviklet sidste træningspas og er gået på sommerferie, sidder Skanderborg Aarhus Håndbolds sportschef Peter Bredal og kigger i kortene for næste sæson. Der har været en naturlig udskiftning i truppen, og syv nye spillere træder til, når træningen starter igen i juli.

Blandt de nye ansigter er både unge talenter som Joachim Pedersen, Magnus Vejsgaard og Nicolai Skytte, der nu får chancen for at få ligahåndbold i blodet, samt rutinerede kræfter, der tæller Lars Mousing fra Chambery, og Jonathan Mollerup og Torben Petersen fra rivalerne i Ribe-Esbjerg.

En bred trup på hele 18 spillere, og det bliver der brug for i sæsonen, siger Peter Bredal.

– Vi ser ind i en sæson med blandt andet kvalifikationskampe til EHF Europa Cup, og dér får vi brug for ekstra kræfter. Vinder vi de første to kampe og kvalificerer os til gruppespillet, ligger der yderligere minimum 10 kampe og venter, og det er fysisk en ordentlig mundfuld på toppen af de mange liga- og pokalkampe.

 

En styrket trup

Nyerhvervelserne Mousing, Petersen og Mollerup er alle to-vejsspillere, og det vurderer Peter Bredal til at være en kæmpe styrke for holdet.

– Først og fremmest betyder det, at vi ikke har så mange forsvars-/angrebsudskiftninger. Det er altid en kæmpefordel, men fra næste sæson bliver det endnu vigtigere, når ’hurtig midte’-reglen træder i kraft. Her bliver hold, der spiller 7 mod 6 eller med mange forsvars-/angrebsudskiftninger straffet af det løbende opkast.

– Så vi står med en bredere bagkæde med de tre nye, højrehåndede spillere, og derudover har vi to store kapaciteter i målet, hvor jeg vil vurdere Kristoffer Laursen og Salah Boutaf til at være ligeværdige på pladsen. Det er er alfa og omega at have et stærkt målmandspar for at få succes på det her høje niveau.

– Selvom der er blevet rusket lidt op i nogle fasttømrede konstellationer, og de nye spillere selvfølgelig lige skal finde deres roller på holdet, så mener jeg, at vi står med en stærkere trup til den kommende sæson, siger Bredal.

 

1 år betyder meget

SAH bygger til den nye sæson videre på et stærkt fundament af unge talenter, som tidligt i karrieren får mulighed for at prøve kræfter på en høj hylde. Flere af de unge spillere fik rigtig megen spilletid i sæsonen 21/22, og det skal der lægges lag på.

– Se bare på spillere som Thor Kristensen, Thomas Arnoldsen og Hakun West av Teigum. De har løftet sig enormt og spillet en forrygende sæson. Det viser blot, hvor meget et års udvikling betyder i deres unge alder, siger sportschefen og fortsætter.

– Ældre og mere rutinerede spillere vil også forbedre sig, men det er oftest små ting, der kan justeres på i løbet af en sæson, mens unge spillere kan løfte deres spil markant, og det har vi heldigvis set gode eksempler på. Frederik Arnoldsen og Lukas Goller vil også løfte og udvikle sig rigtig meget det kommende år, så der er ingen tvivl om, at vi kommer til at stå rigtig godt.

– Derudover får vi tilført Søren Fisker som assistenttræner, og hans ekspertise og erfaring med talentudvikling i blandt andet BSH og som talenttræner under DHF vil betyde meget for den videre udvikling af truppen og de unge spillere. Vi skal som klub stå for at udvikle talenter, og den ekspertise har Søren Fisker og Nick Rasmussen.

 

Den europæiske udfordring

Mens en ung, talentfuld trup er en styrke for holdet, er det også der en af udfordringerne ligger i den kommende sæson, mener Peter Bredal.

– 10 ud af 18 spillere er stadig i starten af deres seniorkarriere, og de skal lære at kunne sætte sig op til at flyve til kamp i Europa om onsdag og samtidig være 100% klar til at tage bussen til en vigtig ligakamp om lørdagen.

Derfor er det vigtigt, at vi har rutinerede kræfter i truppen, som netop har den erfaring, kan lære fra sig på og omkring banen og være mentorer i dagligdagen. De skal være med til at holde fokus og løfte den spændende mentale opgave på holdet.

 

Barren er sat højt

– Målet er, at vi som minimum klarer os lige så godt som i år, men det er også en høj målsætning, fordi vi klarede os så godt i den første sæson, griner sportschefen.

Overordnet set stræber vi selvfølgelig efter at udvikle truppen, og vi forventer at levere lige så godt som i år 1.

– Og så skal der være udvikling i det vi laver. Vi har nogle spændende spillere som Vejsgård, Skytte og Joachim Pedersen. Vi tror virkelig på, at de er fremtidens spillere, som vi allerede nu er i gang med at gøre klar til liganiveau, slutter Peter Bredal.

Sæsonen 22/23 starter i september. Kan du ikke vente så længe, er der mulighed for at se verdensklassehåndbold allerede i august, hvor SAH møder de tyske mestre SC Magdeburg og danskerklubben Flensburg-Handewitt i to spændende testkampe. Billetsalget er startet – find dine billetter her.