HÁKUN TAKKER AF I SAH

5. jun 2023

Fra 1. juli skifter højrefløjen Hákun West av Teigum hverdagen i Østjylland ud med en tilværelse som fuldtidsprofessionel i Tyskland. Bundesligaen og Füchse Berlin venter med åbne arme på den talentfulde unge spiller.

Hákun er symbolet på den talentudvikling, som samarbejdet mellem SHEA og SAH kan levere. Fra at være en søgende 16-årig knægt, som bare gerne ville spille håndbold, blev mødet med SHEAs trænere startskuddet til ambitioner om at leve håndbolden fuldt ud.

Cheftræner Nick Rasmussen fik hurtigt øjnene op for den unge færing, som greb chancen, da den kom i SAHs første sæson. Herfra gik det kun én vej, og Hákun fik sit store gennembrud på højrefløjen.

To sæsoner, 62 ligakampe, 14 EHF-kampe og 278 mål senere er Hákun klar til at tage springet til verdens bedste håndboldliga.

– Jeg glæder mig meget til at møde op i Berlin, men der er selvfølgelig også en smule nervøsitet omkring, hvad der venter mig, siger Hákun efter det sidste træningspas med SAH.

– Der er et helt andet sæt forventninger i Bundesligaen, og det bliver en kæmpestor udfordring. Det er det her, jeg har drømt om og trænet frem mod. Jeg glæder mig til at spille med og lære af nogle af de bedste håndboldspillere i verden, lyder det fra Hákun, som ser tilbage på en fantastisk tid på SHEA og i SAH:

– På SHEA fik jeg øjnene op for, at jeg kunne komme langt med håndbolden. Her blev jeg meget motiveret af den træning, vi havde. I SAH har Nick været enormt god til at hjælpe mig med at udvikle mit spil i angreb og forsvar og til at gøre springet fra ungdom til seniorniveau nemmere. Og så har jeg haft nogle superspændende oplevelser med holdet, især i denne sæson med europæiske kampe og rejser.

Hákun slutter i SAH med en plads på Herreligaens All Star-hold samt en nominering til Årets Hold i Europa. Forude venter et U21 VM i Grækenland og Tyskland med det færøske landshold.

Tak, Hákun, og held og lykke i Berlin. Vi glæder os til at følge dig i Bundesligaen og med Færøerne.