KOM TÆTTERE PÅ: MIKKEL LANG

11. sep 2023

Navn Mikkel Lang

Alder 21 år

Personlig sponsor Busch Vacuum Solutions 

 

Baggrund
Mikkel Lang kommer fra en kernefamilie og har boet i Klarup, tæt på Aalborg, i mange år. Han startede med håndbold i Nøvling, rykkede senere til Aalborg Håndbold, hvorefter han skiftede til Skjern Håndbold, inden han landede hos os i år. Mikkel Lang bor i Aarhus med sin kæreste og er netop begyndt på HA. 

 

Hvorfor valgte du at komme til SAH?

SAH har hele pakken, i forhold til hvor jeg er i mit liv lige nu. Nu har jeg siddet nok på bænken i min karriere, så nu er det tid til at skulle ud på banen. Og så passede det også med, at jeg skulle i gang med at studere og kunne komme tættere på min familie.

 

Hvilke forventninger har du til sæsonen?

Jeg glæder mig til at bidrage til holdet med det, jeg nu engang kan. Som fløj skal jeg jo score en masse mål, så det regner jeg med, at jeg godt kan. Det bliver spændende på holdets vegne. Vi har en spændende trup og jeg tror, vi kan komme langt, hvis vi får udløst det potentiale, vi har. 

 

Hvad synes du om dit niveau indtil nu? 

Det har været svingende – udmærket. Jeg skal jo vænne mig til, at man ikke først kommer ind i halvlegen, men i stedet har mere spilletid. Det bliver en udfordring, men jeg glæder mig meget til at tage den udfordring op og vokse med opgaven. 

 

Hvad er din bedste håndboldoplevelse?

Det er svært at vælge én. Det var fedt at repræsentere Danmark på ungdomslandsholdet – specielt i slutrunden. Champions League med Aalborg var også en stor oplevelse, men det fedeste var nok sidste år med Skjern Håndbold, da vi vandt sølv. 

 

Hvad kan du bidrage med på holdet?

Jeg kan bidrage med højt humør. Jeg snakker rigtig meget uden for banen. På banen kan jeg bidrage med at være professionelt seriøs. Om det er styrketræning eller håndbold, vil jeg altid gøre mit allerbedste og bidrage hundrede procent.

 

Har du et ritual i forbindelse med kamp?

Alt for mange. Jeg skal for eksempel altid barbere mig på kampdage. Det kan også være, at jeg skal høre den samme sang inden kamp eller at jeg skal binde mine snørebånd to gange, inden jeg går ind. Der er flere ting, der skal være, som de plejer.

 

Cheftræner Nick Rasmussens ord om Mikkel Lang:

Lang har vi rekrutteret, fordi vi ser et stort potentiale i ham. Det vigtigste for mig er, at han vænner sig selv, kroppen og hovedet til at spille så mange minutter i forhold til, hvad han har været vant til. Og så skal han bruge sin speed og være opmærksom defensivt og selvfølgelig kunne indgå i spillet. Vi har jo også nogle kombinationer, hvor fløjen er en lidt større aktør end at stå nede på fløjen, og de situationer skal han forberede sig på. Jeg tror meget på, at han kan løfte sit niveau hos os.

 

Arkivfoto: Ole Nielsen.