SAH vil dyrke talenter og styrke lokalområdet

14.04.2023

SAH er meget mere end en elitehåndboldklub og en kommerciel forretning. Vi har også en selvstændig CSR-organisation, SAHsamfund, som arbejder for at støtte og styrke det lokalsamfund, hvor spillere, frivillige, fans og samarbejdspartnere er forankret.

SAHsamfund er en selvstændig non-profit forening, der er sat i verden for at udbrede lokale sociale tiltag og skabe en stor branding platform for alle SAH-interessenter, lige fra frivillige og fans til virksomheder og kommuner. Her vil arbejdes med et løbende større projekt – ”talenter på kanten”, som er overliggeren i SAHsamfund, nemlig at hjælpe og støtte unge mennesker til at finde deres potentiale og komme ind på uddannelse eller i gang på arbejdsmarkedet.

Herudover vil der løbende være forskellige tiltag i lokalsamfundet, som sikrer forankring til lokale foreninger, børnehjem, ukrainske flygtninge, socialt udsatte, alt sammen for at give igen til det samfund, vi er en del af.

SAHsamfund vil arbejde sammen med fonde og kommercielle partnere og levere et udbytte i virksomhedernes ESG-regnskab med certificering. Vi varetager både det praktiske CSR-arbejde og det dokumenterende i rapporteringsform, så vores partnere får et reelt udbytte.

Herved er ringen sluttet, og SAHsamfund løser sociale tiltag gennem SAHs kompetencer og værdier, binder det sammen med virksomhederne og kommunerne i klubbens netværk og dokumenterer effekt.

SAHs anfører, Morten Balling, står i spidsen for SAHsamfund, hvor han vil trække på sin erfaring som elitesportsudøver og mentor.

– SAHsamfund er et ambitiøst projekt, som bunder i, at vi udover at være en håndboldklub også giver noget tilbage til det lokalsamfund, som støtter os. Vi har mange ressourcer og et stærkt lokalt netværk, og vi er meget bevidste om, at vi kan gøre en forskel på og udenfor banen.

SAHsamfund er allerede i fuld gang med mindre projekter, hvor sporten bruges som driver til at støtte lokale grupper. Siden SAH blev dannet i foråret 2021 har vi taget ansvar i lokalområdet, og med inddragelse af spillere, fans og eksterne samarbejdspartnere har vi skabt fundamentet for SAHsamfund og støttet en række lokale og nationale projekter:

  • 2021 Støt Brysterne
  • 2022 Indsamling til fordel for Ukraine ifm. ligakamp
  • 2023 Samling af herboende ukrainere til EHF Europa League-kamp
  • Special Stars
  • Bostederne i Skanderborg